אוכל טוניסאי לשבת

אוכל טוניסאי לשבת, יהודי טוניס שעלו לארץ הביאו איתם טעמים, ריחות ותבלינים שהפכו לשם דבר במטבח הישראלי. במאמר הבא, נצא למסע מרתק בעקבות האוכל הטוניסאי-היהודי שכולנו אוהבים.

אוכל טוניסאי לשבת מהמטבח באהבה

נראה שמאז ומתמיד היה זה דווקא המטבח המרוקאי שמשך את רוב תשומת הלב והאהדה של הישראלים והישראליות, אבל המטבח הטוניסאי מציע קסם שאי אפשר להתעלם ממנו.
המטבח הטוניסאי-יהודי עוצב במשך דורות תחת השפעות שונות: מקומית, ערבית, ספרדית.
השפעות אלו הביאו ליצירת שילוב מיוחד של טעמים מתובלים, רטבים עשירים, ירקות טריים, דגים וקטניות, יחד עם מרכיבים ממטבחי מדינות אחרות שהשפיעו על הקהילה היהודית המקומית.

מצעד המאכלים הטוניסאים:

כולנו מכירים אותם, כולנו אוכלים אותם וחלקנו אף מכינים אותם במטבחים הביתיים שלנו – אז מהם המאכלים הטוניסאים האהובים ביותר?

מקום 5 – תבשיל חומוס עם בשר. לפעמים התבשיל מוגש עם תוספות כמו ביצים קשות וטחינה, וזהו מאכל עז טעמים, שמכינים בעיקר בחורף.

מקום 4 – דג ברוטב חריף. הדג מבושל ברוטב חריף ומתובל, ולעיתים מתווספים לו ירקות טריים כמו גזר, כרוב ותפוחי אדמה.

מקום 3 – סלט חומוס טוניסאי. כן, אוהבים חומוס במטבח הזה. הסלט כולל חומוס מבושל, סלט ירקות טריים עם תיבול חמצמץ של לימון וטחינה, לעיתים עם תוספת של טונה או ביצים קשות. מדובר במאכל קל ואהוב שמוגש כחלק מהארוחה או כחטיף.

מקום 2 – בריק אחד המאכלים המפורסמים ביותר במטבח הטוניסאי היהודי הוא הבריק – מאפה ממולא בביצה וטונה, ומטוגן בשמן עמוק. הבריק מהווה חטיף פופולרי, במיוחד בתקופת החגים, אך גם כארוחה קלה.

מקום 1 – הקוסקוס הטוניסאי כמובן! הקוסקוס בטוניסיה מהווה חלק עיקרי מהתפריט היומיומי. במטבח היהודי של טוניסיה, הקוסקוס מוכן עם מגוון של ירקות, בשר או דגים, ולעיתים קרובות מלווה בסלטים כמו סלט חצילים וטחינה.

קוסקוס: טוניסאי או מרוקאי?

הקוסקוס הוא אחד המאכלים המפורסמים ביותר במטבחי צפון אפריקה, ובין השניים המובילים בתחום נמצא הקוסקוס הטוניסאי והמרוקאי. כל אחד מהם מציע חוויית טעמים שונה ומבוסס על סגנונות בישול שונים, המשפיעים על טעמו של הקוסקוס והתוספות המלוות אותו.

הקוסקוס הטוניסאי ידוע בתיבולו החזק ובשימוש בתבלינים חריפים. לעיתים קרובות הקוסקוס הטוניסאי יוגש עם מרק ירקות עשיר שמכיל הרבה תבלינים, ולעיתים אף עם בשר כמו כבש, עוף או בקר.

הקוסקוס המרוקאי, לעומת זאת, נוטה להיות פחות חריף ומלא בטעמים עדינים יותר. הקוסקוס עצמו מכוסה במרק המכיל ירקות ובשר/עוף, עם תוספת של דבש, צימוקים ותמרים. במטבח המרוקאי יש נטייה לשלב בין טעמים מתוקים וחריפים, מה שמעניק לקוסקוס טעם עשיר אך לא חזק מדי.

מחפשים קייטרינג כשר לשבת איכותי שיש בו אוכל טוניסאי לשבת? הכירו את שוק השבת מבית גלי צאנז – יריד אוכל ענק ומגוון עם מבחר מנות ממבחר מטבחים – מהאשכנזי ועד הספרדי-מזרחי.

המומלצים שלנו :

קוסקוס
דג חריף
מרק ירקות
חלה מתוקה

תוכן עניינים

דילוג לתוכן