מה אוכלים לארוחת שישי?

ארוחת ערב שבת היא אחת הארוחות הפופולריות והאהובות ביותר על יהודים וישראלים בארץ ובעולם. גם בבתים בהם לא נוהגים לאכול יחד במשך השבוע, לרוב כן ישבו יחד לשולחן בשישי בערב, וייהנו ממאכלים ביתיים אהובים. ביריד האוכל לשבת, תמצאו מגוון מנות מסורתיות וטעימות מהמטבח היהודי, שיוסיפו טאץ' מיוחד לשולחן השבת שלכם.

מאכלי השבת האהובים מכל הזמנים

אם עדיין לא נפתח לכם התיאבון, קבלו סקירה קצרה על כמה מאכלי שבת מסורתיים שכולנו מכירים ואוהבים:

צ'ולנט (חמין אשכנזי)
תבשיל איטי מבוסס על שעועית, תפוחי אדמה, בשר, ודגנים כמו חיטה או גריסים.
הכי מושלם לצד המנה: קישקע, ביצים קשות.

גפילטע פיש
קציצות דג מתובלות, בדרך כלל מדג קרפיון, מוגשות עם גזר ורוטב מתקתק.
הכי מושלם לצד המנה: חזרת (חריין) חריפה.

מרק עוף עם קניידלעך
מרק עוף צלול עם כופתאות מקמח מצה.
הכי מושלם לצד המנה: אנחנו חושבים שהיא נהדרת בדיוק ככה!

חמין ספרדי (סחינה/טבית)
תבשיל איטי של אורז, בשר, חומוס, ולעיתים תוספת של פירות יבשים כמו שזיפים.
במטבח העיראקי, הטבית הוא מאכל מרכזי, עם עוף מבושל באורז מתובל.

סלטים צבעוניים
שפע סלטים לצד הארוחה, כמו סלט גזר מרוקאי, חצילים בטחינה, טבולה, וסלט עגבניות פיקנטי.

קובנה (לחם תימני לשבת בבוקר)
לחם עשיר, רך ומתוק במעט, הנאפה באיטיות לאורך הלילה.
הכי מושלם לצד המנה: סחוג וזיתים.

ג'חנון
מאפה תימני מבצק עלים.
הכי מושלם לצד המנה: רסק עגבניות, ביצה קשה וחריף!

חריימה
תבשיל דגים חריף בעגבניות ותבלינים צפון אפריקאים. כי אי אפשר בלי הדג של שבת!

עוף בתנור
עוף אפוי עם מגוון תיבולים (דבש, חרדל, תבלינים מזרחיים).

אורז חגיגי
תוספות כמו שקדים, צימוקים, בצל מטוגן, או גרגרי חומוס.

קוגל ירושלמי
פשטידת איטריות מתובלת בסוכר, פלפל שחור ולעיתים קינמון.

מפרום
תפוחי אדמה ממולאים בבשר ומטוגנים או מבושלים ברוטב עגבניות עשיר. אפשר למצוא גם מפרום מחצילים – לא פחות טעים!

הקסם של המטבח היהודי

אז מה כל כך מיוחד באוכל שאנחנו אוכלים ביום שישי בערב? מעבר לעובדה שתמיד נעים יותר לסעוד בחברת המשפחה הקרובה, יש עוד כמה סיבות שהופכות את האוכל הזה לטעים במיוחד:
בישול ארוך: הטעמים מתעצמים בזכות בישול איטי על אש נמוכה.
ערכים משפחתיים: המאכלים קשורים לארוחה חגיגית שבה המשפחה מתכנסת יחד.
שילוב של טעמים ומרקמים: חיבור בין מטבחים מסורתיים לאלמנטים עדכניים, ובין ספרדי לאשכנזי.
טעם השבת: אכלתם פעם את האוכל שנשאר משבת ביום ראשון? נכון שהיה לו טעם אחר? זה הטאץ' המיוחד שהשבת מכניסה לאוכל שאנו אוכלים ביום שישי.

יריד האוכל לשבת של מלון גלי צאנז, מאפשר לכם ליהנות מהמנות והאוכל היהודי המפורסם גם כשאתם עושים שבת בבית, או בנופש מחוץ למלון. אנו מזמינים אתכם ליהנות מהשפע, הטעמים והניחוחות.

 

תוכן עניינים

דילוג לתוכן