אמרו עליו שהוא חיוור, אפור, חסר טעם וריח ועוד שלל סופרלטיבים לא מחמיאים, אבל האמת היא שה"אוכל האשכנזי" חווה רנסנס משמעותי בשנים האחרונות, ויש לכך המון סיבות טובות. אז בואו נצלול יחד אל הסירים של האמהות הפולניות שלנו לחוויה קולינרית מיוחדת במינה (גם אם אתם בכלל מרוקאים).
אוכל יהודי אשכנזי
כשאתם חושבים על אוכל יהודי אשכנזי, על מה אתם חושבים? גפילטע פיש, כבד קצוץ, קישקע ממולא? כן, גם זה אוכל אשכנזי מסורתי, אבל לא רק. אוכל אשכנזי מסורתי הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות היהודית, ולא משנה מאיזו עדה אתם, עם מנות שמוכרות בזכות טעמים מיוחדים ומסורת קולינרית עשירה. האוכל האשכנזי התפתח בעיקר במזרח ובמרכז אירופה, במיוחד במדינות כמו פולין, רוסיה, אוקראינה, הונגריה וגרמניה. מדובר במנות שמבוססות לרוב על חומרים זמינים ופשוטים, אך יש להן משמעות רבה וטעים במיוחד בזכות הטעמים וההכנה המסורתית.
הנה כמה מהמנות המובילות והאהובות מהמטבח היהודי-אשכנזי:
חלה – החלה היא כנראה הלחם האהוב ביותר במטבח היהודי. חלה מסורתית עשויה מקמח, שמן, סוכר, ביצים ולעיתים סוכר או קינמון להוסיף לה מתיקות. הצורה שלה, לרוב קלועה, מסמלת את החיבור בין העולם הגשמי לרוחני. צריכים חלה טובה וחמה לשבת? מוזמנים לשוק שבת של מלון גלי צאנז, או פשוט לחצו כאן ורכשו חלות אונליין.
חמין – או צ'ולנט או טביט או שאלט… תלוי מאיזה בית הגעתם. מדובר בתבשיל בשר, תפוחי אדמה, שעועית ולפעמים גרגרי חומוס או חיטה שמבושל במשך כל הלילה של שבת, על הפלטה. מתאים במיוחד לשבתות חורפיות – בדיוק כמו עכשיו!
מרק עוף – אי אפשר לדבר על אוכל אשכנזי ולא להזכיר מרק עוף. מדובר באחת המנות המחממות והאהובות ביותר במטבח היהודי, ויש כאלה שאף מכנים אותה האנטיביוטיקה של הטבע.
קוגל – הוא מאפה מסורתי שנעשה בדרך כלל על בסיס תפוחי אדמה (קוגל תפוחי אדמה) או אטריות (קוגל אטריות). הוא מבושל בתנור עד שהוא מקבל קרום פריך וטעים. לעיתים, מוסיפים לו צימוקים, קינמון וסוכר, כדי להוסיף לו טעם מתוק, והוא מהווה תוספת מושלמת לארוחות השבת. מחפשים קינוח שווה וכשר לארוחת השבת שלכם? לחצו כאן לתפריט הקינוחים שלנו.
גפילטע פיש – הוא אחד המאכלים המפורסמים ביותר במטבח היהודי האשכנזי, במיוחד במהלך חגים כמו פסח ושבת. מדובר במנה עשויה מדג (בעיקר בורי, קרפיון או אמנון) שבושל עם תערובת של בשר הדג, בצל, ביצים ותבלינים ומוגש עם חזרת חריפה. המנה נחשבת למאכל מסורתי שהוגש בדרך כלל כמתאבן בשולחן החג. ואם אתם מעקמים פרצוף, כנראה עוד לא ניסיתם את הגפילטע המפורסם של שוק שבת!
אוכל יהודי אשכנזי במיטבו
דגים, בשרים, מאפים, תוספות, סלטים וקינוחים – את הכל תוכלו למצוא ביריד האוכל מבית גלי צאנז. ארוחת שבת מלאה, עשירה ואיכותית שתשאיר לכם טעם לעוד. המגוון העשיר והאיכות הבלתי מתפשרת שלנו, הופכים כל ארוחת שבת לחוויה קולינרית מרוממת ומביאים את הסטנדרטים הגבוהים שלנו היישר לשולחן השבת שלכם.
מוזמנים להגיע – שוק שבת.