אוכל מזרחי

המעורב הירושלמי הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח הירושלמי, וגם עם ירושלים עצמה. מדובר במנה שבמהלך השנים הפכה למאכל רחוב פופולרי, אך למעשה יש לה שורשים עמוקים יותר.

מנה מזרח תיכונית

המעורב הירושלמי לא נוצר יש מאין. המנה מבוססת על מאכלים שמקורם במטבחים המזרח-תיכוניים, במיוחד המטבח הערבי, שבו יש נטייה לשלב בשרים שונים בצורה יצירתית. הבסיס של המעורב הוא שילוב של בשר בקר, כבדים, גרגרי חומוס ותיבול עשיר.

היו אלה העולים מארצות המזרח, שהביאו איתם בשנות ה-50 וה-60 גרסאות שונות של המעורב הירושלמי, שבמהרה צבר פופולריות במטבח וברחוב. לאורך השנים, המעורב הירושלמי עבר שינויים והתאמות. כיום ניתן למצוא גרסאות שונות של המעורב, הכוללות בשרים נוספים כמו טלה או עוף. יש שמוסיפים סלטים מיוחדים (חומוס, ירקות כבושים), ויש גם שמעדיפים למלא את הפיתה בסויה, טחינה או צ'ילי כדי להעשיר את הטעמים.

המעורב הירושלמי, אם כך, הוא מנה שהגיעה משורשים מזרח-תיכוניים עמוקים, והשתלבה בצורה מושלמת עם אוכל הרחוב הירושלמי. הוא עבר דרך ארוכה והפך לאבן יסוד בקולינריה הירושלמית והישראלית כולה .ואיך אתם אוהבים את המעורב הירושלמי שלכם?

אוכל מזרחי במטבח הישראלי

מעורב ירושלמי הוא כבר מזמן לא רק "אוכל מזרחי", אלא מנה ישראלית לכל דבר.
המאכלים המזרחיים בישראל הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי והם תוצאה של גיוון תרבותי והיסטורי עשיר. ישראל, כמדינה המורכבת מעדות שונות שבאו מארצות המזרח התיכון, צפון אפריקה ומזרח אירופה, אפשרה למטבחים אלו להתמזג ולהפוך לאחד ממאפייני התרבות המקומיים. בין המאכלים המזרחיים האהובים ביותר, ניתן למצוא: את הפלאפל המצרי, הקובה העירקית, החומוס הלבנוני, השווארמה הטורקית, השקשוקה המקומית ואת הסלטים המרוקאים.

המטבח המזרחי בישראל לא רק שואף לשמר את המאכלים האותנטיים, אלא גם מתפתח ומסתגל לטעמים והטרנדים המודרניים. הוא הפך לפופולרי גם במסעדות גורמה, שם אפשר למצוא גרסאות מתוחכמות של המנות המסורתיות. מעבר לכך, המטבח המזרחי לא רק נתפס כמאכלים מסורתיים, אלא חלק מהתרבות הכללית, שמציבה את האוכל כמרכז לשיתוף ושמירה על קשרים חברתיים.

עושים שוק

בשוק השבת של מלון גלי צאנז, תוכלו ליהנות ממגוון מנות מסורתיות וחדשות מהמטבח המזרחי.
אם אתם מחפשים קייטרינג כשר, איכותי שמציע מגוון גדול – אתם חייבים לבקר בשוק השבת בנתניה, או פשוט ללחוץ כאן ולהתרשם מהתפריט העשיר שלנו. האוכל המוכן שלנו לשבת, נעשה תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים ביותר, תהליכי בישול מדויקים וכשרות מהודרת ללא פשרות.

הזמנת אוכל של שבת מגלי צאנז מאפשרת לכם ליהנות משפע קולינרי עשיר ומפנק, בין אם אתם מארחים משפחה וחברים או מבקשים ליהנות מארוחת שבת איכותית במעגל המשפחתי המצומצם. המגוון העשיר והאיכות הבלתי מתפשרת, הופכים כל ארוחת שבת לחוויה קולינרית מרוממת ומביאה את הסטנדרטים הגבוהים שלנו היישר לשולחן השבת שלכם.

המומלצים שלנו :

חלה מתוקה
קוסקוס
דג מרוקאי חריף
סטייק פרגית

תוכן עניינים

לקוחות יקרים
שימו לב לשעות הפתיחה
ערב פורים:
יום חמישי תענית אסתר 8:00-15:00
יום שישי - פורים סגור
הזמנות לתוספות פורים יתקבלו עד יום ראשון ט' אדר

דילוג לתוכן