אוכל מרוקאי לשבת

החגיגה של שבת מרוקאית היא לא רק ארוחה, אלא חוויה של טעמים, ריחות והיסטוריה. המטבח המרוקאי ידוע בשילוב בין טעמים חריפים, מתוקים ומלוחים, ובשימוש בחומרי גלם טריים ועשירים. קבלו את המדריך המלא לשבת מרוקאית טעימה במיוחד.

אוכל מרוקאי לשבת חגיגה אמיתית

המנות הראשונות

החומוס המרוקאי, לעיתים בשילוב עם טחינה, מוגש בדרך כלל כמתאבן עם פרוסות חלה של שבת. חשוב לשים לב לתיבול – חומוס מרוקאי יהיה עם הרבה שום, לימון, מלח ומעט קימל. ניתן להוסיף טחינה דלילה למרקם חלק.

סלט חצילים מטוגנים הוא סלט מרוקאי קלאסי. החצילים מתובלים לאחר הטיגון בשום, כוסברה, מלח, קימל ולימון. יש סלטים מרוקאים שמוסיפים לפה גם טונה או ביצים קשות.

אחד הסלטים האהובים ביותר במטבח המרוקאי: סלט גזר מתובל הוא סלט שמכיל גזר מגורר, עם תיבול של מלח, סוכר, כמון, קימל ולימון. במקרים רבים יוסיפו גם מעט שום קצוץ וטחינה.

סלט שמורכב מפלפלים קלויים, שבושלו עד לריכוך, ואז תובלו בשום, פפריקה, מלח ופלפל. הסלט מצוין כתוספת ליד המנות העיקריות.

המנות העיקריות

המרק המרוקאי הוא תמיד תבשיל מלא וטעים, אשר לפעמים נקרא "מרק פריז". המרק כולל ירקות שורש (גזר, דלעת, קישואים, חומוס) עם בשר כבש או עוף. לפעמים מוסיפים טעמים של קינמון, ג'ינג'ר, כמון וחריף, כדי להעצים את הטעמים.

הקוסקוס המרוקאי הוא המנה המרכזית בארוחת השבת. הקוסקוס מלווה במרק ירקות עשיר עם בשר (עוף או כבש), ולעיתים יוסיפו צימוקים, דבש, שקדים קלויים. מדובר במנה שהיא גם קלילה וגם עשירה, ויש בה איזון מושלם בין טעמים מתוקים וחריפים.

הטאג'ין הוא תבשיל בשר מרוקאי, לרוב עוף או כבש, שמתבשל בסיר מיוחד הנקרא "טאג'ין". התבשיל מגיע עם ירקות כמו גזר, תפו"ע, חומוס, דלעת, ופירות יבשים כמו צימוקים או דובדבנים מיובשים. המנה מתובלת בכמון, קינמון, ג'ינג'ר ופלפל שחור.

אי אפשר לכתוב על ארוחת שבת מרוקאית מבלי להזכיר את הדג המרוקאי החריף. המרכיב המרכזי בתיבול הדג המרוקאי הוא החאריסה , שמעניק לדג טעם עז, חמים ומעט חריף. גם כמון, פפריקה, כוסברה וצ'ילי הם תבלינים פופולריים במנת הדג המרוקאי.

קינוחים

עוגיות העשויות בצק פריך ממולא בתמרים או אגוזים טחונים.

עוגה עשויה סולת עם סוכר, קינמון, קליפת תפוז ומעט דבש. קינוח כבד ומפנק, עם טעמים מרוקאים חזקים ומרקם מיוחד.

אוכל מרוקאי לשבת קונים בשוק שבת!
בין אם אתם מבית מרוקאי או לא, קחו לכם הסופ"ש מנוחה מבישולי השבת, ובואו ליהנות מהשפע של שוק השבת של מלון גלי צאנז. בשוק השבת בנתניה תמצאו מגוון מאכלים יהודיים מסורתיים – מגפילטע פיש ועד קוסקוס עשיר, וגם חלות טריות ומגוון סלטים וקינוחים.

המומלצים שלנו :

קוסקוס
דג מרוקאי חריף
מטבוחה
חלה מתוקה

תוכן עניינים

לקוחות יקרים
שימו לב לשעות הפתיחה
ערב פורים:
יום חמישי תענית אסתר 8:00-15:00
יום שישי - פורים סגור
הזמנות לתוספות פורים יתקבלו עד יום ראשון ט' אדר

דילוג לתוכן