מעדנייה כשרה

בעידן שבו כולם מחפשים את הטרנדים האחרונים, לא נשארה עוד "מסעדה כשרה" שהיא משעממת, וכך גם במעדניות ובקייטרינגים הכשרים. במאמר הבא נענה על אחת השאלות הנפוצות ביותר: האם אוכל כשר יכול גם להיות טעים?!

מיתוסים על אוכל כשר

1. אוכל כשר לא יכול להיות טעים
2. אוכל כשר לוקח הרבה זמן להכנה
3. אוכל כשר הוא רק אוכל יהודי
4. אוכל כשר לא יכול להיות צמחוני או טבעוני
5. הכשר כשר שווה תמיד למזון איכותי

אז באנו לנפץ כמה מיתוסים, ונתחיל מהידוע ביותר: אוכל כשר לא טעים.
היום ניתן למצוא מסעדות כשרות בכל מקום – מבית קפה שכולו מאופיין באווירה תל אביבית עד למסעדות גורמה. הכל מתאפשר בזכות ההתפתחות המהירה של עולם הכשרות, שמתאים את עצמו לכל דור – גם לדור Z, שלפני עשור לא היה מעלה על דעתו לשבת לאכול במסעדה כשרה, אלא אם כן היה מדובר במסעדה משפחתית ביום שישי.

יש משהו קסום בהבנה שעקרונות הכשרות לא חייבים להיות מקובעים. לא צריך להיות "שולחן עשוי פלסטיק" כדי שהאוכל יהיה כשר וגם האוכל עצמו לא חייב להיות משעמם – פרווה כבר מזמן אינה מילה גסה. הכשרות עברה מהפכה של ממש! מדובר על שילוב של איכות ומסורת, עם טעמים חדשים שמגיעים מכל קצוות הקולינריה. לאנשים שמחפשים להתנסות בגרסה הכשרה של כל מאכל, החל ממאכלי אסיה ועד לפיצה מרגריטה, יש היום יותר ויותר אפשרויות ללא פשרות על הטעמים.

היום יותר מאי פעם, כשרות קשורה לאוכל שאנחנו אוכלים במהלך כל השבוע, ובמיוחד בשבת.

מעדנייה כשרה שוק שבת

ליהנות מאוכל איכותי, טעים וכשר הפך נגיש וזמין יותר מאי פעם. בשוק האוכל של גלי צאנז בנתניה, תמצאו מעדנייה כשרה עם כל הטוב של המטבח היהודי: מכבד קצוץ ועד לגפילטע פיש ומדג חריימה ועד לקוסקוס ירקות עשיר. המעדנייה הכשרה שלנו מביאה את המטבח היוקרתי והמוניטין הקולינרי היישר לשולחן השבת שלכם, עם מגוון עשיר של מנות מסורתיות בטעם ביתי ואותנטי, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים ביותר, תהליכי בישול מדויקים וכשרות מהודרת ללא פשרות.
הזמנת אוכל של שבת מגלי צאנז, מאפשרת לכם ליהנות משפע מטעמים מהמטבח היהודי, בין אם אתם מארחים משפחה וחברים או מבקשים ליהנות מארוחת שבת איכותית במעגל המשפחתי המצומצם.
בעבר, אוכל כשר היה נתפס כסוג של "אוכל עולמי מצומצם". היו את הבורקסים, את הסטייקים, את הקוסקוס – כל מאכל שמוגש בסעודות משפחתיות או בשבתות היה יכול להיחשב "כשר", וכמובן, לא היה יותר מדי חדש תחת השמש. אבל אם תסתובבו היום במסעדות מפונפנות או במעדניות קטנות – תגלו עולם חדש של אוכל כשר שמגיע מכל קצוות העולם.
בגדול, מה שהיה פעם שמור רק לארוחות במשפחות דתיות, הפך להיות חלק מהשגרה שלכולנו כמעט. ואם כבר אוכל כשר – אז הכי טוב שיש.

המומלצים שלנו :

סלט טונה
מטבוחה
סלט בטטה
חלה מתוקה

תוכן עניינים

דילוג לתוכן